Mina böcker, skivor och fanzines

Outsideraura är Gatuduvans nya diktsamling och den första delen i Världsmedborgar-trilogin. Någonstans i periferin, i skuggan, rör sig dikterna och diktjaget. I duggregn och sol, snö och blåst, liv och död. Fängelser, sunkkrogar, hispan, parkbänkar, härbärgen, tillfälliga rum. Men det är vackert också. Solnedgångar och månsken, ett bloss, bad i heligt vatten. Vi får följa med i Gatuduvans tillvaro som glöder och brinner. Kallsvettas och matar duvorna på torget. Lägger några mynt i önskebrunnen.

ur Outsideraura
Låt oss säga så här
ni får allt ni bara måste ha
själv äter jag mig mätt
på tystnaden och tomheten
blir en växt som blommar varje kväll

Beställ ett ex! 80 kr plus porto!
Skicka ett mail till gatuduvan@hotmail.com

cassette_gatuduvan_ptr1002ka-1

Källarsymfoni

Källarsymfoni ges ut av Styx förlags under-label PTROLEUM, som främst fokuserar på musik och ljud. Gatuduvan levererar sina texter på det alltid så explosiva sättet, och ger röst åt dem som inte själva orkar skrika längre. I beatpoeternas anda berättar han om trashankarna, höghusen, a-lagarna och panikattackerna. I hans dikter blandas blanketter, mardrömmar och döda vänner med ett hopp som aldrig sinar, som en dunkande puls mellan raderna. Han skriver om parkbänkarna, nätterna, förorterna, missbruket, dårhusen och drömmarna. EP:n släpps digitalt samt på kassett och CD i limiterad upplaga, och gästas av Bengt O Björklund, Projekt1 Ken1 samt Joakim Selin. Beatsen är skapade av producenten Darkitect och inspelat av Tomflaskan i Tomflaskans laboratorium. Läs mer här.
Beställ ett ex kassett 60 kr eller cd 80 kr. mejla gatuduvan@hotmail.com eller beställ här.

Stjärndamm & källargångar

Mitt och Jessica Johanssons konstfanzine, innehåller konstverk och teckningar av oss båda, ett fyrverkeri i pappersform. Tryckt i 50 Numrerade exemplar. 60 KR (Plus porto)

Köp genom att mejla gatuduvan@hotmail.com

Fattigman

En fanzinediktsamling eller stencildiktsamling eller chapbook.
Min senaste diktsamling som undersöker rännstenens trädgård och skuggsidan.
En hyllning till  dom bortglömda och upproret. 50 kr (plus porto)

Köp genom att mejla gatuduvan@hotmail.com

 

Pasquinaden, nr 2

Nytt nr av Fanzinet/kulturtidskriften Pasquinaden 82 sidor.
Full av konst och poesi med bla: Bengt O Björklund, Cm Lundberg, Catharina Edin,
Per-Eric Söder, Gatuduvan, Percival, Jessica Johansson, Ronnie Haag, Rune Stakset och många fler. 80 kr (plus Porto)

Köp genom att mejla gatuduvan@hotmail.com

Benzino Boulevard 

Han är här med sin tredje diktsamling. Han tar oss med till platser som någon av de cyniska makthavarna döpt till utanförskapet; periferi och centrum har liksom bytt plats.

Gatuduvans poesi bygger på erfarenhet och det är tungt ibland. Ändå ser vi hoppet, ljuset i tunnelns slut. Det är en egenskap som Jack Kerouac i sin ungdom tillskrev en äkta poet. Gatuduvan är 2000-talets svenska Beat-poet.

Vi kan eller vill kanske inte riktigt känna igen oss. Men allt finns där, på gator, i parker, i hyreshusets källare – just nu.

Befrielsens parad

Släng åt sidan alla materiella ting
en revolution fortplantar sig i mitt inre
vandrar ut på gatorna
trottoarernas andetag virkar ljus i en mörk samtid
dess verklighet når mig inte
skyddad från dess domstolsblickar
utanför alla regler och manualer
går dagen sakta mot morgon
rälsen
vinden
himlens sken mellan dina lår
befrielsens parad
bjuder upp till dans
i månlandskap och ljus

Samtidigt som Gatuduvan tar avstånd från pretentiös förljugenhet är han med oss. Han väcker medkänsla, om inte för honom själv så kanske för de som inte syns, eller som vi försöker att inte se.
Köp boken genom att mejla: gatuduvan@hotmail.com
Den kostar 125 kr plus porto
Den går även att köpa här

Vägrandets gospel

”Vägrandets gospel” är min diktsamling utgiven av Fri Press (2015).
Köp ett ex genom att skicka ett mail gatuduvan@hotmail.com, den kostar 90 kr plus porto (28 kr).

”Dikterna rör sig mellan förtvivlan och hopp det ger ett intryck av utanförskap. Ett vemod finns i texten med en kritik mot världen en klagan riktad mot storstaden. Det känns som något faller sönder i Gatuduvans korta dikter. men med förtvivlan och vemodet får Gatuduvan läsaren att öppna sina tankar…” (Rolf Zandén, Populär Poesi -www.popularpoesi.se)

Att  alltid bära källaren och alltid se stjärnorna

”Från förortens brinnande höghus är Gatuduvan ett skenande lokomotiv i dina morgoncornflakes. Han är hopp och förtvivlan, längtan och hopplöshet. Ett nymålat godståg i gryningen.”

Att alltid bära källaren och alltid se stjärnorna gavs ut 2014 och är min officiella debut på förlaget Fri press.  Här kan du köpa boken. Du kan också köpa ett exemplar av boken för 60 kronor plus porto genom att skicka ett mejl till gatuduvan (at) hotmail.com.

I ett moln av fimp och nagelbitna visioner (skiva)

”Med ryggsäcken full av texter och sitt kringflackande liv, klev Gatuduvan in i Tomflaskans laboratorium. Tomflaskan dök djupt ner i texternas hjärta och komponerade musik utifrån vad han hörde och såg. Han tryckte på rec och släppte in Gatuduvan i musiken. Resultatet hör ni på skivan I ett moln av fimp och nagelbitna visioner. Det är en färd på 13 spår – en musikalisk resa du sent kommer att glömma. En resa mellan tid och rum.”

Köp ett ex för 125 kronor plus porto (CD-skiva). Mejla gatuduvan (at) hotmail.com. Du kan även lyssna på skivan här!

Den skeva promenaden

Den skeva promenaden är ett konstprojekt i bokform tillsammans med Jessica Johansson. Hon har illustrerat till mina dikter samt att jag har med ett och annat konstverk. Den är ihopsatt med pappersklämmor så om man vill kan man ta ut papper och sätta på väggen. Den kostar 100 kr (plus porto), beställ genom att maila mig på gatuduvan@hotmail.com.